Podmínky pro používání platformy HerniTrh.cz

Zveřejněno 28. 3. 2023

Jsme TreeSoft s.r.o., se sídlem 28. října 375/9, 110 00, Praha 1, Staré Město, IČO 242 45 411, jsme vedeni v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, sp. zn. C 196693.

Kontakt na nás je:

e-mail: podpora@hernitrh.cz

telefon: +420 212 246 258

Provozujeme platformu na HerniTrh.cz.

Předtím, než začnete naši platformu využívat, seznamte se s těmito podmínkami.

1. Registrace a používání

  1. Naše platforma je určená lidem starším 15 let, nepodnikatelům.
  2. Pokud chcete na naší platformě inzerovat, je potřeba se u nás registrovat. Stejně tak je vaše registrace potřeba, pokud si přejete inzerenta kontaktovat – jen poté vám zpřístupníme jeho kontaktní údaje.
  3. Registrací souhlasíte s těmito podmínkami pro používání naší platformy.
  4. Na registraci není právní nárok a vyhrazujeme si možnost registraci odmítnout nebo účet dodatečně omezit, pozastavit nebo zrušit. Zejména, pokud nesplňujete nebo porušujete naše podmínky pro používání platformy.
  5. Registrace se váže k vám jako k fyzické osobě a nedá se převést na někoho jiného.
  6. Na vámi zadaný e-mail nebo telefonní číslo můžeme zaslat ověřovací zprávu. Vyhrazujeme si právo registraci pozastavit do té doby, dokud nepotvrdíte pravost a funkčnost vámi zadaných kontaktních údajů.
  7. Vždy uvádějte správné a pravdivé údaje a při jakékoliv změně je aktualizujte.
  8. Pro informace o zpracování osobních údajů se podívejte do našich Zásad zpracování.
  9. Pamatujte na to, že nesete odpovědnost za všechno, co se v rámci vašeho účtu bude dít. Z toho důvodu doporučujeme uživatelský účet zabezpečit silným heslem a udělat maximum pro to, abyste svůj účet uchránili před neoprávněným přihlášením. Jakékoliv jednání z vašeho účtu budeme primárně přisuzovat vám.

2. Odpovědnost

  1. Veškerá odpovědnost za aktivitu na vašem účtu a pod vaším jménem jde za vámi.
  2. Zejména odpovídáte za to, že v rámci vašeho účtu nebude docházet k žádné protiprávní činnosti, činnosti, která je v rozporu s těmito podmínkami nebo dobrými mravy – a to jakýmkoliv způsobem.
  3. Zároveň zakazujeme jakékoliv jednání, které by poškozovalo ostatní uživatele naší platformy, třetí osoby nebo naši technickou infrastrukturu.
  4. Pokud jakékoliv zakázané chování zjistíme, můžeme realizovat kroky k naší ochraně (vč. přerušení, omezení nebo zrušení účtu) anebo k ochraně třetích stran.
  5. Jako inzerenti také plně odpovídáte za to, že poskytnete produkty v takovém množství, kvalitě, stavu a s příslušenstvím, jak jste se v inzerátu a navazující komunikaci zavázali. Nesete plnou odpovědnost za předání, doručování, poskytování produktů nebo jakékoliv jiné závazky vůči uživatelům, které inzerujete.
  6. Zájemci zase nesou plnou odpovědnost za případné splnění svých závazků vůči inzerentům (tedy komunikaci, řádné zaplacení a převzetí produktů).
  7. Smluvní vztahy ohledně inzerovaných produktů uzavírají inzerenti přímo se zájemci o koupi. TreeSoft s.r.o. není smluvní stranou takového vztahu a nenese za splnění povinností mezi inzerentem a zájemcem jakoukoliv odpovědnost. TreeSoft s.r.o. rovněž neposkytuje záruku či neodpovídá za vady související s inzerovanými produkty.

3. Inzerce a obsah na naší platformě

  1. Inzerovat můžete jen prodej takových produktů, ke kterému máte potřebné oprávnění. To samé platí o jakémkoliv obsahu, který publikujete. Odpovědnost jde vždy plně za vámi.
  2. Zakazujeme:
    • nahrávat a užívat obsah, který je v rozporu s právními předpisy či dobrými mravy;
    • nahrávat a užívat obsah, který by propagoval jakékoliv zákonem zakázané nebo omezené produkty k prodeji či propagaci;
    • nahrávat a užívat obsah svádějící nebo související s nelegální činností;
    • nahrávat a užívat násilný, pornografický nebo jinak s výrobky nesouvisející a nevhodný obsah;
    • nahrávat a užívat obsah propagující hazardní hry;
    • publikovat obsah, který by mohl jakýmkoliv způsobem neoprávněně nebo nepřiměřeně poškodit třetí osobu (jak fyzickou, tak právnickou);
    • publikovat a šířit scam;
    • nahrávat a užívat obsah, který nemáte právo nahrát;
    • nahrávat nebo užívat obsah, který omezuje jakýmkoliv způsobem funkčnost naší platformy.
  3. Inzerát musí splňovat naše další Parametry pro inzerci. Najdete je v závěru našich podmínek.
  4. V rámci jednoho inzerátu můžete nabízet prodej pouze jednoho typu produktu, může ale jít o více kusů.
  5. Zakazujeme vkládat duplikáty inzerátu. Tedy jeden produkt může být v jeden čas veřejně dostupný jen v rámci jednoho inzerátu.
  6. V inzerátu vždy vyplňte povinné náležitosti. Bez těch vám inzerát nepůjde publikovat.
  7. Vždy uvádějte pravdivý, aktuální a skutečný stav produktů.
  8. Do inzerátu vkládejte vlastní obsah. To se týká i fotografií – vždy k nim musíte mít práva. Zakazujeme zejména používat fotografie z inzerátů jiných prodejců a výrobců. Fotografie také musí vykazovat dostatečnou inzerentní kvalitu.
  9. Inzerát můžete kdykoliv upravit, skrýt nebo smazat. Pokud inzerát smažete, nebude veřejně dostupný. Jeho kopie ale zůstává v administrativním rozhraní naší platformy – pro naše interní (bezpečnostní a archivační) účely, po dobu jednoho roku.
  10. Inzerát máme právo moderovat (jeho zobrazení omezit nebo zcela stáhnout), zařadit či přeřadit ho do určité skupiny či kategorie, gramaticky či typograficky opravit nebo odstranit zřejmé chyby v psaní.
  11. Do vašich fotografií můžeme vložit naše logo. Také nám k nahranému obsahu udělujete nevýhradní licenci v šíři, která je zapotřebí pro splnění všech uvedených účelů.
  12. Registrovaní uživatelé se mohou vzájemně hodnotit pro lepší transparentnost a bezpečí naší služby. Jednotlivá hodnocení můžeme kontrolovat a případně moderovat.

4. Zrušení účtu

Z vašeho rozhodnutí

  1. Svůj účet můžete kdykoliv zrušit v uživatelském rozhraní.
  2. Vždy ale mějte na paměti své závazky vůči ostatním, zrušením účtu nezanikají.

Z našeho rozhodnutí

  1. Můžeme vám přerušit přístup do účtu, omezit jeho funkci anebo jej přímo zrušit (rozhodneme se podle závažnosti situace) a to zejména, pokud:
    • jakkoliv porušíte tyto podmínky;
    • umožníte neoprávněné osobě používat váš účet nebo identitu;
    • budete sdílet obsah, který by mohly poškodit dobré jméno nebo pověst provozovatele platformy;
    • budete šířit scam;
    • budete publikovat obsah, který by mohl jakýmkoliv způsobem neoprávněně nebo nepřiměřeně poškodit třetí osobu (jak fyzickou, tak právnickou);
    • budete nahrávat obsah, který nemáte právo nahrát;
    • budete publikovat nepravdivé údaje o třetí osobě;
    • budete zneužívat práva, která máte nebo vám poskytuje naše služba, šikanózním způsobem;
    • porušíte ustanovení právních předpisů nebo dobré mravy jiným způsobem.
  2. O porušení a případném zrušení (příp. přerušení nebo omezení) vám dáme vědět. Můžeme posoudit, nakolik je vaše porušení závažné a k jakým krokům na jeho základě přistoupíme. Můžeme vám dát čas k nápravě, v případě vážnějších porušení účet rovnou zrušit.
  3. Vaše závazky, které vznikly v době užívání naší platformy, jdou i nadále plně za vámi.
  4. Pokud budeme mít podezření, že jednáte protiprávně, můžeme o tom uvědomit příslušné veřejnoprávní orgány.
  5. Z naší strany také může dojít k ukončení služeb. Jste-li zaregistrovaní, dáme vám vědět a služby ukončíme se 7denní výpovědní dobou, pokud neuvedeme jiný termín.
  6. Po zrušení vašeho účtu dojde ke smazání všech vašich inzerátů. Jejich neveřejná kopie zůstane v našem interním systému z archivačních a bezpečnostních důvodů.

5. Reportování a kontrola vadného obsahu

  1. Publikovaný obsah proaktivně samostatně nekontrolujeme.
  2. Pokud na platformě uvidíte závadný obsah, prosíme, nahlaste nám ho na výše uvedený e-mail nebo prostřednictvím tlačítka Nahlásit inzerát. Situaci posoudíme a pokud shledáme, že jde skutečně o závadný obsah, podnikneme příslušné kroky (například obsah znepřístupníme a upozorníme danou osobu, která obsah nahrála). Situaci můžeme řešit i s orgány činnými v trestním řízení či jinými úřady.
  3. V případě nahlášení nevhodného obsahu nebo obsahu, který je protiprávní, proti dobrým mravům nebo našim podmínkám, si vyhrazujeme právo takový obsah posoudit a případně zablokovat. O této skutečnosti budeme uživatele, který daný obsah nahrál, informovat.
  4. Vyhrazujeme si právo bez předchozího varování odstranit veškerý protiprávní nebo jinak nevhodný obsah, i pokud se jedná o obsah ohrožující práva třetích osob.
  5. Zjevné zneužití nahlašovacího systému hodnotíme jako porušení těchto podmínek.
  6. Obsah je v případě reportu vyhodnocen člověkem.

6. Ochrana platformy

  1. Naše platforma jako celek a všechny její části jsou chráněny autorskými právy. Bez našeho svolení nejde jakoukoliv část libovolně využívat.
  2. Jediný způsob, jak můžete náš autorsky chráněný obsah (např. logo, texty na našich stránkách) dále využívat, je za účelem propagace naší stránky a služeb.
  3. Na našich stránkách nebo jejich prvcích nesmíte provádět reverse engineering ani dekompilace, při užívání nesmíte obcházet technické prostředky naší ochrany.
  4. Naši platformu nemůžete využívat pro jiné účely, než které jsme stanovili.
  5. Pokud vám k tomu nedáme písemný pokyn, nesmíte k naší platformě přistupovat žádnými automatickými nástroji (např. používat boty, softwary a jiné podobné nástroje k tomuto účelu). Zakazujeme také jakkoliv zasahovat do běžného provozu naší platformy, a to vč. jakýchkoliv útoků, změn TCP/IP protokolů nebo úmyslných přenosů nadměrného objemu dat, které mohou nadměrně zatížit naši infrastrukturu.
  6. Šíření jakýchkoliv virů nebo vyvíjení jiné protiprávní činnosti je samozřejmě také zakázáno.

7. Náhrada škody

  1. Pokud by došlo k situaci, kdy by proti nám vznesla nároky třetí strana pro vaše porušení povinností, zavazujete se nám uhradit škodu, včetně nemajetkové újmy a náklady, které nám s řešením této situace vzniknou, a to v plné výši.
  2. Může se stát, že z důvodu údržby softwaru nebo online výpadků způsobených technickými obtížemi budou naše stránky dočasně nedostupné. Takové případy budou výjimečné a za tyto výpadky nerefundujeme žádné (proti)plnění. Vždy budeme dělat maximum pro naši 100% funkčnost a dostupnost.
  3. Za škody, které vzniknou použitím nebo nemožností použití naší platformy, a to vč. ušlého zisku nebo ztráty dat, neodpovídáme.

8. Práva spotřebitelů

  1. V případě poskytování našich služeb nejde uplatnit právo odstoupení od smlouvy, pokud souhlasíte s poskytnutím služby před uplynutím lhůty k odstoupení. Uzavřením těchto podmínek souhlasíte s tím, že vám službu zpřístupníme ihned po zaregistrování, ještě v době před uplynutím 14 dnů. Tím ztrácíte možnost od smlouvy odstoupit, účet ale můžete i nadále kdykoliv zrušit.
  2. Dále bychom chtěli upozornit, že případné závazky, které jako uživatelé s inzerenty uzavřete, jsou mezi vámi a inzerenty a řídí se podmínkami, které si upravíte mezi sebou, a příslušnými právními předpisy.
  3. Podle předpisů na ochranu spotřebitele máte právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu plynoucího ze smlouvy mezi námi. V takovém případě se můžete obrátit na Českou obchodní inspekci, (Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 44, 120 00 Praha 2, email: adr@coi.cz, web: coi.cz). Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu se zahajuje jen na váš návrh, a to v případě, že se s námi spor nepodařilo vyřešit přímo. Návrh jde podat nejpozději do 1 roku ode dne, kdy jste u nás uplatnili poprvé své právo, které je předmětem sporu. Řešit spor můžete i online prostřednictvím platformy ODR.
  4. Pokud máte za to, že námi poskytovaná služba má vadu (rozsahem nebo kvalitou neodpovídá smluveným podmínkám), můžete ji reklamovat. Důvodem k reklamaci nemůže být ale to, že služba neodpovídá vašemu subjektivnímu očekávání.
  5. S reklamací se obraťte na naše kontaktní údaje a uveďte následující: co konkrétně chcete reklamovat a proč, vaše kontaktní údaje a jak si přejete reklamaci vyřešit. Reklamaci se budeme snažit odbavit co nejrychleji.

9. Závěrem

  1. Naši platformu můžeme kdykoliv upravovat, a to bez předchozího upozornění, a to i v případě, kdy mezi námi existuje smluvní vztah.
  2. Tyto podmínky, a tedy i obsah naší smlouvy, můžeme v nezbytném rozsahu měnit, a to hlavně kvůli změně zákonů nebo funkcí našich služeb. Pokud budou mít změny na vás jako registrovaného uživatele významný vliv, o změnách vás budeme informovat e-mailem, a to alespoň jeden měsíc před zamýšlenou účinností změny. Nesouhlas se změnou můžete vyjádřit po přihlášení na naši platformu, kde vás na změnu upozorníme. Pokud změnu odsouhlasíte nebo se do jednoho měsíce od oznámení nevyjádříte, budeme v poskytování služeb za nových podmínek pokračovat. Naopak, pokud dáte najevo v rámci jednoho měsíce od oznámení svůj nesouhlas, se zánikem účinnosti starých podmínek skončí i náš smluvní vztah. Vyjádření nesouhlasu nemá vliv na splnění předchozích nesplněných závazků.
  3. Naše vztahy se řídí právním řádem České republiky, a to i kdyby obsahovaly mezinárodní prvek. Případné spory budou rozhodovat české soudy. Tyto podmínky jsou v češtině a komunikovat budeme v češtině.
  4. Pokud máte nápad na vylepšení bezpečnosti naší platformy, budeme moc rádi, pokud nám o tom dáte vědět na výše uvedený e-mail. Společně to probereme.

 

Příloha Parametry pro inzerci:

Kromě toho, že inzerát musí splňovat Podmínky použití platformy, musí splňovat i tato pravidla:

  1. Zakazujeme inzerci:
    • zboží, které nemá přímou spojitost s videohrami
    • nelegálně nabytého zboží, nelegálních kopií, padělků a napodobenin
    • digitálních klíčů
    • herních účtů
  2. Inzerát zařaďte do příslušné kategorie nejlépe odpovídající inzerovanému zboží.
  3. Pravdivě uvádějte skutečný a aktuální stav produktu. Jeho případné vady konkrétně specifikujte.
  4. Vyplňte všechna povinná pole.
  5. Inzerát musí být sepsaný v češtině.
  6. Popis zboží se smí týkat pouze produktu umístěného v inzerátu a musí být věcný. Prostor nesmíte využívat pro reklamu na vaši značku, zboží a služby nabízené mimo naši platformu.
  7. Inzerát nesmí obsahovat nevhodná slova nebo znaky (vykřičník, otazník, smajlíky, odrážky, apod.), slova psaná verzálkami, otázky, zvolací věty, neobjektivní výrazy, reklamní nebo obchodní sdělení, kontaktní údaje a URL odkazy, zmínky o konkurenci a informace, které nesouvisí s nabízeným produktem.
  8. Fotografie vložená k inzerátu se musí vztahovat pouze k nabízenému produktu a musí zobrazovat nabízený produkt ve stavu, v jakém se nachází v době inzerce.
  9. K inzerátu nepřipojujte fotografie jiných prodejců ani propagační fotografie pořízené výrobcem zboží. Mějte na paměti autorská práva k fotografiím.